Damián šel v Chorvatsku sbírat mušle. Z vody už se nevynořil

Tragickou událostí, kterou popsal deník Topky.sk, skončila dovolená v Chorvatsku pro rodinu 17letého Damiána. Jako téměř každou volnou chvíli se chlapec potápěl pro mušle. V osudný den se ale k rodičům a babičce, kteří na něj čekali na pláži, už nevrátil. Chlapec se ve vodě zřejmě utopil. 

O neštěstí informoval na facebooku Damiánův otec. "Děkuji, Dami, bylo mi ctí být tvým tátou, i když jen na krátkou dobu," napsal. K příspěvku přidal i chlapcův snímek, který vyfotil na dovolené v Makarské riviéře jen šest dní před tragickou událostí.

​Známý zdrcené rodiny pro slovenský deník Nový čas popsal, jak se osudný okamžik ve skutečnosti stal. Chlapec byl prý ve vodě na paddleboardu. Společnost mu dělala babička, která se ale vrátila na břeh.

[chooze:article;value:515782]

Damián se pak vrhl na hledání mušlí, kterému se tak rád věnoval. "Najednou se ale nevynořoval a na hladině byl jen paddleboard. Babička a následně i rodiče si toho všimli, mrtvého chlapce vytáhli z moře dva muži," popsal.

Chlapec byl sportovně zdatný. Podle otce byl výborný plavec a v plavání dokonce pět let závodil. O to více otec Damiánově smrti nerozumí. "Podle mě se ponořil až moc hluboko, nedokázal se už vynořit a nadechl se vody," myslí si. Poslední rozloučení s Damiánem rodina naplánovala na 4. srpna.

V Chorvatsku hlásí nový velký požár. Plameny zachvátily ostrov nedaleko Splitu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.