Velký úspěch Čechů! Pražská restaurace je díky svíčkové 8. nejlepší na světě

[chooze:gallery;value:32515]

Světově uznávaný deník Atlas chuti vytvořil žebříček legendárních restaurací, které se se svým jídlem, prezentací a ikonickým prostředím řadí k těm nejlepším na světě. Kromě jídla si v nich lidé mohou vychutnat zážitek srovnatelný s návštěvou světových galerií nebo památek.

Všechny tyto podniky ctí kulinářskou autentičnost a léta dodržují tradiční kroky při přípravě jídel. Snaží se vařit podle receptů, které si lidé předávali z generace na generaci. Právě taková je podle tvůrců žebříčku i restaurace U Fleků v Praze, která dosáhla na úctyhodnou 8. příčku.

[chooze:article;value:514582]

V pivnici U Fleků založené v roce 1499 podávají tradiční české speciality, denně tam proudí davy turistů. Zvlášť vyhlášená je u nich svíčková s houskovými knedlíky, kterou v hostinci připravují podle staleté receptury. "Nadčasové, rustikální kouzlo pivnice s tradiční živou hudbou nabízí hostům možnost nahlédnout do tajů české kultury," popsali autoři žebříčku kouzelné místo.

Tvůrci seznamu ocenili i další český skvost, a to Café Imperial, které dosáhlo na 38. místo. Secesní podnik zdobí Prahu už od roku 1914 a hosté si zde mohou užít luxusní interiéry. V žebříčku je vyzdvihnutá hlavně tamní krémová kulajda s houbami a koprem, která si získala srdce nejen Čechů, ale i turistů.

[chooze:article;value:513510]

Žebříček ovládli však naši sousedé. Na prvním místě se objevila rakouská restaurace, která se specializuje na řízky. Rakušani je ve vídeňském podniku Figlmüller připravují už od roku 1905. Křupavý vepřový řízek si tam lidé mohou vychutnat s vídeňským bramborovým salátem.

"Figlmüllerův závazek ke kvalitním ingrediencím, tradičním receptům a trvalému rodinnému dědictví podporuje lásku mezi místními i mezi světovými nadšenci do jídla," popsali experti Atlasu chuti.

Utopenci jsou fenoménem. Získávají si generace Čechů (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.