Piráti řeší osud exnáměstka Koláříka. Důvodem je žárlivá potyčka

Kopance a údery pěstí do obličeje, tak popsala Koláříkova asistentka a zřejmě i milenka v jedné osobě, jak ji měl politik napadnout. Do kauzy se vložila i policie a kvůli novým informacím ohledně incidentu se sešlo i pirátské předsednictvo, které rozhodne o dalším Koláříkově osudu.

Ten po rezignaci z funkce náměstka tento týden pozastavil své členství ve straně. Nedělní předsednictvo by zřejmě mělo ukončit i jeho působení v čele stranické resortní skupiny pro bezpečnost. "Momentálně jsme se bavili, že on v té skupině už zůstávat nebude a přebírá ji někdo jiný," řekla poslankyně Markéta Gregorová (Piráti).

[chooze:article;value:515462]

Na přetřes však zřejmě v neděli přijde i jeho členství ve straně. Řadě Pirátů jeho dočasné pozastavení i navzdory všem šokujícím okolnostem celého případu ale pro tuto chvíli prý stačí a jeho úplný konec ve straně nechtějí. "Před tím, než o tom policie rozhodne, si právě myslím, že vyvodil veškerou odpovědnost, kterou vyvodit může," má jasno Gregorová.

"Vyvodil vlastně odpovědnost tímto způsobem. Jsme se zcela jasně distancovali od toho incidentu i od toho, že bychom tolerovali násilí na ženách," uvedl hlavní předsedající Celostátního fóra Tomáš Válek (Piráti).

"Je dobré, že jako náměstek Víta Rakušana přijal odpovědnost. Nemám, co bych k tomu více řekl," sdělil poslanec Jakub Michálek (Piráti).

"Další postup bude řešit nedělní jednání předsednictva strany. A já vyčkám na jeho rozhodnutí," uzavřela pirátská poslankyně Olga Richterová.

Podle odborníků může celá kauza stát Piráty voliče. "Se k nim obracejí hlavně mladší a vzdělanější lidé. A právě tahle skupina je citlivá na politické nešvary," myslí si sociolog Jan Herzmann. Přispět k tomu může i nedávná kauza náměstkyně pražského primátora Jany Komrskové, která jako svého asistenta zaměstnávala svého partnera.

Milostná kauza Kolaříka může Piráty poškodit, říká odborník na politický marketing Petros Michopulos:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.