Noemi (19) se první den v práci stala hrdinkou. Zachránila život pěti lidem

V Itálii v posledních dnech panují vysoké teploty a mnoho tamních lidí i turistů tak hledá ochlazení v moři. Pláže jsou proto přeplněné a plavčíci mají spoustu práce. To nyní může potvrdit i 19letá Noemi Marangoniová, která podle italského deníku Libero v pátek nastoupila do nové práce na pláži Bufalara v Sabaudii.

Ve funkci plavčíka měla od začátku první směny plné ruce práce. To ještě ale netušila, že se ten den stane hrdinkou. První zásah přišel ve chvíli, kdy dívka uviděla vcházet do moře staršího muže. Její instinkt ji nezklamal – muže po chvíli strhly vlny a nedokázal se vlastními silami dostat na břeh. Jeho žena a syn se mu snažili pomoct, ale vodní živel je začal stahovat pod hladinu a nakonec tak i oni potřebovali od Noemi pomoc.

[chooze:article;value:513145]

​Dívka ještě ani nebyla převlečená do plavek, když se jim vydala na pomoc, píše italský deník Il Messaggero. "Nebyl čas ztrácet čas. Plavala jsem oblečená," řekla. Její pohotová reakce tak zachránila život muži i jeho rodině.

Ještě ani nestihla popadnout dech, když si všimla, že pomoc potřebují další dva lidé. S vlnami tentokrát bojovali dva chlapci, kteří se snažili udržet nad hladinou. Noemi neváhala a vydala se zachránit i je. Její zásah byl i v tomto případě úspěšný.

"Byl to velmi vyčerpávající den," řekla pak tamním médiím. "Prostě jsem dělala svou práci. Jsem ráda, že vše dobře dopadlo," dodala. Licenci plavčíka přitom mladá hrdinka získala teprve nedávno.

Bezpečnost u vody. Nejvážnější zranění se stávají dětem, říká plavčík:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.