Brutální rvačka v Praze: Muže pořezali rozbitými lahvemi. Přišla si pro ně zásahovka

Čtvrteční ráno v centru Prahy narušila brutální bitka tří mužů. Té měla předcházet potyčka v jednom z tamních barů, která se následně přesunula do ulic. Na místo okamžitě vyjeli záchranáři i policisté.

Podle kriminalistů z Prahy 1 z prvního oddělení, kteří dostali případ na starost, byl muž pobodán a v život ohrožujícím stavu převezen do nemocnice, kde musel podstoupit operaci. Zranění na dotaz redakce TN.cz potvrdila i mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. "Převzali jsme muže okolo 25 let, který pravděpodobně kvůli napadení utrpěl vážná zranění," uvedla. Pachatelé na muže zřejmě zaútočili rozbitými skleněnými lahvemi.

[chooze:article;value:511815]

Policisté v souvislosti s napadením původně prošetřovali tři muže, nakonec ale zjistili, že do rvačky se aktivně zapojili jen dva. "Naším šetřením jsme zjistili místo, kde by se mohli nacházet. Bylo to na Praze 3. Zde jsme si bezpečně ustanovili byt, kde se tyto osoby nacházely, a ve spolupráci se zásahovou jednotkou jsme provedli zákrok," sdělil štábu televize Nova vyšetřující policista.

Zásahová jednotka tak oba muže zajistila. "Následně jsme je eskortovali k nám na oddělení, kde s nimi v současné době probíhají další procesní úkony," dodal. Údajní agresoři teď čelí obvinění z činu těžkého ublížení na zdraví. V případě prokázání viny jim hrozí až deset let za mřížemi.

Třetí člověk, kterého policisté původně podezřívali, ale také nevyvázl s čistým štítem. "Při prohlídce u osoby zajistili policisté velké množství drog," uvedla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. Muži hrozí až tři roky vězení.

Policie popsala průběh napadení i následné dopadení podezřelých:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.