Zemřela irská zpěvačka Sinéad O’Connorová. Bylo jí 56 let

​Svět hudby ve středu zasáhla smutná zpráva. Sinéad O'Connorová, jedna z nejslavnějších irských zpěvaček, zemřela ve věku 56 let. Informoval o tom portál Irish Times. Příčina její smrti zatím není známa.

Smrt O'Connorové oznámila její rodina. "Se zármutkem v našich srdcích oznamuje odchod naší milované Sinéad. Její rodina a přátelé jsou zdrcení těmito novinami a žádají o soukromí v těchto těžkých chvílích," uvedla rodina v oficiálním vyjádření.

[chooze:article;value:514445]

O'Connorová se proslavila především v 90. letech svým hitem Nothing Compares 2 U, který ji vystřelil na špičky hitparád. Spolupracovala také se světoznámou rockovou kapelou U2. Kromě své hudby se zpěvačka proslavila také aktivismem a svými levicovými politickými názory.

Zpěvačka neměla lehký život, což se projevilo i v její tvorbě. Jako malou ji zneužívala její matka a už v patnácti letech měla problémy se zákonem. S hudbou začala v diagnostickém ústavu, kde skončila kvůli krádežím v obchodě. Z mladistvé delikventky se v průběhu let vypracovala na jednu z nejslavnějších hudebních ikon v Irsku.

​O život přišla O'Connorová jen krátce poté, co tragicky zemřel její teprve 17letý syn Shane. Ten před rokem uprchl z nemocnice, kde byl kvůli sebevražedným sklonům. Než jej mohli nalézt, vzal si život. Zpěvačka se z této tragédie nikdy zcela nevzpamatovala, připomněl portál Daily Mail.

Připomeňte si nejslavnější hit Sinéad O'Connorové Nothing Compares 2 U:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.