V Severním moři hoří loď s elektromobily. Jeden námořník zemřel

[chooze:gallery;value:32543]

​Požár na palubě nákladní lodi asi 30 kilometrů od pobřeží Nizozemska si vyžádal život jednoho člena posádky. Několik dalších námořníků se zranilo. Nizozemská pobřežní stráž uvedla, že se z plavidla podařilo zachránit celkem 32 lidí. Nejméně sedm lidí mělo loď opustit skokem do vody, další pak měl zachránit vrtulník.

Podle zpravodajského webu Euronews přijali záchranáři nouzové volání posádky krátce po půlnoci na středu. "Posádka se pokusila požár uhasit sama, ale nepodařilo se to," popsala situaci na palubě před zásahem pobřežní stráž.

[chooze:article;value:513009]

Plavidlo Fremantle Highway o nosnosti 18 500 tun převáželo z Německa do Egypta asi 3 000 vozidel, z toho asi 25 elektromobilů. Právě elektrický vůz je podle záchranářů pravděpodobnou příčinou vzniku požáru.

Opuštěnou loď se podařilo pobřežní stráži zajistit s pomocí kabelu. Hašení lodi je ale velmi komplikované a ještě i po poledni se z jejích útrob stále valí dým. "Lodě Guardian a Nordic se snaží ochladit boky lodi pomocí hasebních proudů. Požár na palubě Fremantle Highway se zatím nedaří uhasit," hlásila pobřežní stráž po druhé hodině odpoledne.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.