Středomoří zasáhla další série bouří. Kroupy velké jako cihly, popsal Čech

[chooze:gallery;value:32532]

​Sever Itálie se vzpamatovává z extrémně silných bouří, které tam na začátku tohoto týdne udeřily. V tu dobu oblastí na pomezí Lombardie a Benátska projížděl i pan Jiří, který popsal, co ničivému krupobití předcházelo. "Chvílemi byly i tři blesky za sekundu," sdělil redakci TN.cz.

Měl štěstí, že to nejhorší přečkal pod mostem na dálnici. "Proto nemám auto úplně na odpis," řekl. Mnoho ostatních ale takové štěstí nemělo a obří kroupy jim auta zcela zničily, jak dokládají i fotografie, které pan Jiří nafotil v Sirmione. V Lombardii padaly i největší zaznamenané kroupy v Evropě, jejich velikost dosáhla neuvěřitelných 19 centimetrů.

[chooze:article;value:514901]

"Na vlastní kůži jsem to zažil, místní to přirovnali k armagedonu. Padaly opravdu kroupy o velikosti cihel," popsal děsivý zážitek pan Jiří. 

Silné bouřky se přes severní Itálii přehnaly i v úterý a noci na středu, jejich intenzita ale byla o něco mírnější. V Miláně měli hasiči přesto stovky výjezdů, píše agentura ANSA. Vichřice ve městě vyrvala ze země přes 400 stromů a přívalový déšť zaplavil celé ulice. Dobrou zprávou ale je, že ve středu už země hlásí pouze přeháňky a zbytky slábnoucích bouřek, které se mají během odpoledne rozplynout. 

Podívejte se na záběry z pondělních bouří ve Středomoří:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.