Žena si hrála s přítelovým telefonem. Našla na něm video, jak ji znásilnil

Tina Lewisová (24) se rozhodla přespat u svého dlouholetého přítele Edwarda Weekse (33). Ten ji ráno nechal hrát hry na svém telefonu. Když si ho mladá žena procházela, našla šokující video, na kterém ji Weeks ve spánku znásilňoval. V pokoji měl totiž skryté kamery synchronizované s telefonem, kam se nahrávka automaticky nahrála.

Když Tina video našla, řekla to své kamarádce a následně sociální pracovnici, která vše nahlásila na policii. "Kvůli tomu byl zatčen a vyslechnut. Během rozhovoru obžalovaný přiznal, že měl se slečnou Lewisovou sex, když spala. Podrobně popsal každý svůj pohyb, který provedl, a zopakoval, že paní Lewisová celou dobu spala," řekl podle britského listu Daily Mail žalobce Matthew Cobbe.

[chooze:article;value:512806]

"Potvrdil, že to slečně Lewisové nepřiznal ani další den ráno," vysvětlil žalobce. Na Tinu Lewisovou měl zážitek hrozivý dopad. "Oběť byla kvůli následnému vyšetřování ve velké agónii a nakonec si vzala život. Trápil ji samotný proces vyšetřování, ale také strach, jaký to celý bude mít dopad na obžalovaného," dodal Cobbe.

Podle žalobce byla mladá Britka navíc duševně postižená. "Slečna Lewisová trpěla autismem, emoční dysregulací a sebepoškozováním, někdy měla dokonce sebevražedné sklony. Chovala se velmi dětsky a nosila s sebou speciálního plyšového medvídka," vysvětlil u soudu podle portálu Mirror žalobce. I sám Edward Weeks trpěl podle obhájkyně Julie Coxové velkými psychickými potížemi a autismem.

[chooze:article;value:512862]

To však soudce neobměkčilo. "Fakt je, že obžalovaný spáchal velmi závažný zločin a jediný verdikt, který soud může vynést, je okamžité odnětí svobody. Všechny události na sebe přímo navazovaly. Jakmile došlo k trestnému činu, bylo jasné, že musí přijít vyšetřování. To bohužel bylo pro slečnu Lewisovou neúnosné," řekl soudce Jenkins, který Weekse poslal na osm let do vězení.

Muž se v Praze pokusil znásilnit mladou ženu. Pomozte ho najít, žádá policie (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.