Po zuřivé hádce se ozval výstřel. Muž prostřelil u Frýdku-Místku rivalovi hlavu

Moravskoslezští kriminalisté přijali ve středu večer oznámení o střelbě v obci nedaleko Frýdku-Místku. Na místo proto vyrazila nejbližší policejní hlídka, ale také zásahová jednotka, speciální pořádková jednotka a letecká služba. "Po příjezdu policisté zjistili, že jedna osoba utrpěla střelné poranění," informovala policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Policisté následně začali pátrat po podezřelém, kterého po chvíli v obci dopadli. "Vrchní komisař obvinil 69letého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu," oznámila Jiroušková.

[chooze:article;value:512207]

Obviněný se podle informací policie začal hádat s 43letým mužem, který seděl v autě, následně měl vytáhnout zbraň a několikrát do vozidla vystřelit. "Jedna ze střel zasáhla poškozeného do hlavy, byl proto v kritickém stavu letecky transportován do nemocnice," popsala mluvčí. Policisté zbraň zajistili.

Důvod sporu není zatím jasný. "Motiv činu a další okolnosti a skutečnosti jsou předmětem vyšetřování. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody až do výše 18 let a kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí do vazby," uzavřela Jiroušková.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.