Otec změnil synovo jméno, když matka spala. Může za to tchyně, zuří žena

Vybírání jména pro nenarozeného potomka je pro spoustu rodičů těžký oříšek. Často je kolem toho řada hádek a spousta lidí říká, že až při hledání jména pro dítě zjistili, kolik lidí vlastně nemají rádi.

Velké debaty o jméně pro nenarozeného syna probíhaly také u amerického páru, o kterém píše britský deník Daily Mail. Manželé se na jméně sice nakonec dohodli, ale problém nastal u budoucí babičky. Podle ní totiž vybrané jméno nebylo dost "mužné". Svého syna proto přesvědčila, aby do dokumentů napsal jinou verzi tohoto jména.

Čerstvá maminka to nezaznamenala, protože spala po císařském řezu a dokumenty vypisoval manžel. Až doma si v papírech všimla, že místo vybrané varianty jména Finley má chlapeček v dokumentech napsáno Finlay. 

[chooze:article;value:506980]

​​Žena uvedla, že se s manželem jasně dohodli na jméně Finley a oběma se líbilo. Nejprve si proto myslela, že manžel jednoduše udělal chybu. Potom ale zjistila, že za vše může její tchyně, která přitom žije v úplně jiném státě, a celou akci tak podnikla přes telefon.

"Snažila se ho přesvědčit, aby dal našemu synovi křestní jméno, které jsem velmi nenáviděla. Říkala, že se sice naštvu, ale prý mě to přejde," popsala žena. Úplně změnit křestní jméno chlapečka otec odmítl, ale nakonec zvolil alespoň tu pravopisnou verzi jména, kterou chtěla jeho matka. "Myslí si, že 'Finlay' je mužnější než 'Finley'," vysvětlila matka chlapečka webu Slate.

Tchyně byla podle ženy vždy manipulativní, ale tohle pro ni to byla poslední kapka. Žena už podnikla kroky k tomu, aby byla v dokumentech verze, kterou původně chtěla. S manželem se snaží situaci urovnat, ale s tchyní už prý odmítá mít jakýkoli vztah.

Seznamte se s Aničkou, prvním miminkem roku 2023. Narodila jen osm minut po půlnoci (1/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.