Muž přežil vlastní smrt. Popsal, co nás čeká na druhém břehu

Bývalý anglický starosta Bert Biscoe koncem května zničehonic zkolaboval ve svém domě. Jeho žena zavolala záchrannou službou, kde jí poradili, aby okamžitě začala provádět masáž hrudníku. Když přijeli záchranáři, pokračovali v oživování a muže převezli do nemocnice. Deset dnů pak byl v bezvědomí, nakonec ho lékaři uvedli do kontrolovaného kómatu. Kolaps vyvolala cukrovka, o které do té doby nevěděl. 

Sedmdesátiletý muž se nakonec probral. "Tehdy jsem byl mrtvý. Na druhé straně ve tmě jsem si to pořádně užil, i když se mi tam nelíbilo ubytování, tak jsem se vrátil," nechal se Bert slyšet pro místní web cornwalllive.com. 

[chooze:article;value:513486]

"Neměl jsme ponětí o plynutí času a o tom, co se děje. Když jsem vycházel z bezvědomí, otevřel jsem oči a možná to byla halucinace, ale pamatuji si, že jsem se díval do zrcadla a viděl jsem, jak mi z úst vychází zelená hadička. Doktoři se trochu étericky vznášeli. Byla u toho i moje žena a dvě dcery," uvedl Bert Biscoe po svém probuzení. 

Mnoho lidí se bývalého starosty samozřejmě ptalo, zdali po svém zážitku se smrtí věří v Boha. Odpovídal, že ne, a to i přesto, že v bezvědomí cítil všechny pozitivní modlitby a vibrace, které mu lidé posílali.

Když odcházel z nemocnice, zastavila ho neznámá žena s tím, že se za něj v kongregaci modlili. "Zeptala se mě, jestli jsem měl nějaké halucinace nebo vize. Odpověď byla ne. Byla tam jen tma. Stejně jsem odpověděl i lékařům z jednotky intenzivní péče," vylíčil muž detaily svého posmrtného zážitku.

[chooze:article;value:512169]

​V současné době se mu už opět daří velmi dobře. Podle webu mirror.co.uk je Bert Biscoe za svůj návrat nesmírně vděčný především zaměstnancům místní nemocnice. "Je úžasné, že tady máme věc, která je věnována lidem z Cornwallu, jako jsem já, kteří se zhroutí ve své kuchyni, za deset minut už jsou u něj, strčí vám hadičku do krku a vrací vás zpět k životu," poděkoval lékařům a zdravotnickému personálu nemocnice.

Mirka prožila klinickou smrt. Po letech popsala, co při ní spatřila (12/2019):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.