Skupina mužů obtěžovala v bazénu děti. Lidé je za to málem zlynčovali

Pořádná mela se strhla v sobotu pozdě odpoledne na koupališti v polském městě Bytom. Skupina mužů tam měla podle svědků obtěžovat malé děti. Podle portálu wPolityce se údajně muži snažili obejmout nebo chytit za ruku dva chlapce a jednu dívku ve věku od 11 do 13 let. Chlapci a matka dívky chování mužů nahlásili ostraze parku i policii.

Policisté na místo vyrazili hned a skupinu si s sebou odvedli na stanici. "Zadrželi jsme čtyři muže ve věku od 18 do 48 let. Zahájili jsme vyšetřování ve věci ohrožování mravní výchovy dětí," řekla podle portálu Polsat mluvčí bytomské policie Anna Lenkiewiczová. Všichni čtyři byli údajně cizinci původem z Gruzie.

[chooze:article;value:494163]

Zadržení mužů ale neproběhlo hladce. Návštěvníci koupaliště se totiž rozhodli vzít zákon do vlastních rukou. Na videu, které pořídil svědek incidentu, lze vidět policisty, jak odvádějí čtyři muže do dodávky. Okolo nich stojí dav rozzlobených lidí, kteří na skupinu vulgárně pokřikovali.

Situace se zvrtla natolik, že policisté museli použít radikální prostředky, aby se mohli i se zadrženou čtveřicí dostat z areálu koupaliště. "Kvůli agresivnímu chování některých lidí, kteří sledovali zadržení, policie přistoupila k použití štítů a slzného plynu," uvedlo na facebooku město Bytom.

Incident se naštěstí obešel bez zranění. Policisté zadrženou skupinu mužů nyní vyšetřují. Výslech podezřelých je naplánovaný na pondělí.

Na koupališti došlo k hromadné bitce mezi návštěvníky (6/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.