Parta mužů si šla vyřídit účty. Údajného dlužníka měli zmlátit u něj doma

V půl jedenácté v noci údajní násilníci zazvonili v Ostravě na náhodně vybraný zvonek u vchodu do paneláku a pod záminkou návštěvy kamaráda se měli dostat do domu.

Jeden z recidivistů měl zakrýt ubrouskem bezpečnostní kameru a s kumpány šel na věc. Sedmičlenná skupina podle kriminalistů pronikla do bytu jednoho nájemníka, který tam bydlel s přítelkyní. Mezi dveřmi ho zbili. Chtěli peníze, které jim údajně dlužil.

Jeden z nich mu měl dokonce dávat ultimáta, že pokud jim peníze nedá, přijdou znovu. Další mezitím prohledávali byt. Podle kriminalistů údajnému dlužníkovi vzali například technický průkaz od auta, šipky nebo brýle. Nakonec z bytu odešli.

[chooze:article;value:511930]

Rachot na chodbě domu a bouchání do dveří ovšem nenechalo v klidu další obyvatele domu, kteří přivolali policisty. Ti během 15 minut partu zadrželi. Kriminalisté všech sedm recidivistů ve věku od 20 do 47 let obvinili z loupeže a porušování domovní svobody.

Podezřelému, který údajnému dlužníkovi měl dávat ultimáta kvůli penězům, rozšířili obvinění o vydírání. Všem obviněným hrozí až desetileté tresty vězení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.