Noemi Muková jde ve stopách svého otce. Je to velká výzva, tvrdí zpěvačka

Šestnáctiletá dcera tragicky zesnulého zpěváka Petra Muka Noemi po svém tatíkovi nepochybně zdědila umělecké geny. Kromě zpěvu se úspěšně věnuje tanci a herectví. Všechny tři obory navíc studuje na konzervatoři v Bratislavě, kam se spolu s maminkou po smrti otce před 13 lety přestěhovaly.

Nejdříve se prý chtěla věnovat jen tanci, nakonec se ale rozhodla vyzkoušet i zpěv. "Řekla jsem si, že prostě uvidím, jak mi to půjde, a začalo mě to bavit," řekla v úterní Snídani. Při výběru školy se pak rozhodla přidat k oběma oborům ještě i herectví, které ji také nadchlo. "Žiju svůj sen," svěřila se.

Už teď přitom sbírá úspěchy. V moderním scénickém tanci je mistryní Slovenska i mistryní světa. Právě vítězné sólové vystoupení na slovenském šampionátu v překladu pojmenované Neopouštěj mě věnovala Noemi svému tatínkovi, s jehož sakem v něm tančí. "Je to vlastně můj příběh," dodala.

[chooze:article;value:511784]

Být dcerou známého a úspěšného otce není podle Noemi vždy úplně jednoduché, i když jí to přináší také množství příležitostí. "Je to velká výzva a zodpovědnost. Opravdu si na některé věci musím dávat pozor. A občas mě to celé dožene a trochu se leknu. Potom se ale znovu postavím na nohy a řeknu si, že to celé dělám, protože mě to baví, ne proto, že to dělal i můj otec," prohlásila.

Přiznala se taky, že kromě tatínka má ještě jeden velký hudební vzor. "Jmenuje se Jana Kirschner. Neskutečně ji obdivuju. Líbí se mi její hudba i texty a je to směr, kterému bych se chtěla v hudbě věnovat," přiznala. Vlastní texty ale prý zatím schovává v šuplíku. "Jsem velká perfekcionistka," vysvětlila. Na svém srpnovém vystoupení v Kouřimi tak vystoupí s písněmi svého otce.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.