Promluvil klíčový svědek v případu Maddie. Policie ho nejdřív odmítla

[chooze:gallery;value:31650]

​V případu ztracené Maddie McCannové figuruje muž jménem Helge Busching. Ten přivedl policii na stopu hlavního podezřelého z únosu tehdy tříleté Maddie Christiana Brücknera. Detaily o tom, proč Brücknera nahlásil, uvedl v rozhovoru pro portál Bild, vůbec prvním, který kdy udělal.

Brückner, kterého policie podezřívá, má za sebou velmi temnou minulost. Tu Busching odkryl skrze videa se skutečně znepokojivým obsahem, která podezřelý muž natočil.

[chooze:article;value:510707]

Nahrávky vyobrazovaly otřesné sexuální násilí. Na jedné z nich muž, kterého díky své známosti Busching identifikoval jako Brücknera, zneužíval starší ženu, zatímco činu přihlížela mladistvá dívka. "Bylo vidět, jak starší ženu někdo bičoval. Byla spoutaná, ležela na posteli, na obličeji měla lyžařské brýle. Mohlo jí být tak 70 nebo 80 let. Křičel na ně a nadával jim. A podle toho jsem poznal, že to je on," vzpomínal Busching podle Daily Mail.

S Brücknerem se setkal až za rok na hudebním festivalu ve Španělsku. "Tam mi řekl, že už necestuje do Portugalska. 'Od té doby, co tam zmizela ta holka (Maddie, pozn. red.), se tam už neukazuju. Policie to tam všude hlídá, a to vážně nepotřebuju,' řekl mi tehdy," tvrdil Busching.

Když se pak Brückner trochu napil, poodhalil další ze svých tajemství. "Tenkrát mi zničehonic řekl, že vůbec nekřičela. Nedodal, o kom mluví, ale já jsem pojal podezření," sdělil Busching. Ráno už svého známého neviděl. V hotelu mu řekli, že už odešel.

[chooze:article;value:507646]

Busching se tak rozhodl, že se o své podezření podělí s policií. Ale to nebylo vůbec lehké. Jak německá policie, tak britský Scotland Yard o Buschingův tip neměly ze začátku vůbec zájem. Trvalo deset let, než se vyšetřovatelům ozval znovu. Tentokrát už ale poslechli.

Policie v rámci vyšetřování minulý měsíc prohledala vodní nádrž v portugalském Algarve, nedaleko letoviska, kde Maddie zmizela. Výsledky tohoto vyšetřování zatím nejsou známy, policie je totiž stále vyhodnocuje.

Policisté hledali kameru údajného únosce Maddie. Podívejte se na reportáž (05/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.