VIDEO: Velký zátah proti převaděčům. Na migrantech vydělali miliony

Proti pašerákům lidí zakročila v posledních dnech česká policie v rámci případu s kódovým označením HATIN. Zaměřila se na konkrétní organizovanou skupinu, která se zabývala přepravou ilegálních migrantů skrz Evropskou unii.

Při velkém zátahu zadrželi policisté 14 lidí. Jeden ze zadržených byl Čech, zatímco zbylých 13 pocházelo z různých zemí. Skupina se podle vyšetřovatelů soustředila na přepravu nelegálních migrantů z Turecka do České republiky nebo do dalších zemí Evropské unie skrze Česko.

[chooze:article;value:510809]

​Skupinu monitorovali policisté od srpna 2021. "Osoby měly zorganizovat neoprávněné překročení státní hranice České republiky nejméně tisícovce ilegálních migrantů, od kterých měly inkasovat nemalé finanční částky. Celkový dosud odhadovaný prospěch skupiny činí podle našich závěrů nejméně 23 milionů korun," uvedl mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Policisté zajistili na místě 900 tisíc korun v hotovosti a dvě auta. Pokud prokurátor prokáže skupině vinu, hrozí jim trest až 16 let vězení.

Na celé video ze zásahu se můžete podívat zde:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.