Soud vynese rozsudek v dotační kauze. Expolitici ČSSD jsou obviněni z korupce

V případu korupční kauzy jde o stavbu termálních lázní v Chrastavě, opravu Hotelu Praha v Jablonci nad Nisou a rekonstrukci rozhledny a restaurace Liberecká výšina. V kauze z let 2008 až 2012 figuruje 11 obžalovaných. Mezi nimi je podnikatel Jan Imlauf, bývalý europoslanec Robert Dušek a bývalý náměstek libereckého hejtmana Martin Sepp.

Imlauf měl skrytě vlastnit přes firmy Dům pohody a Družstvo PLP Invest všechny tři nemovitosti a jejich výstavbu měla provést jeho firma Imstav za evropské dotace. Ty mu měli pomoci přihrát za úplatek právě bývalí regionální politici ČSSD. Podle obžaloby se tak dopustili hned sedmi trestných činů. Nejvážnějšími jsou z nich korupce a poškození finančních zájmů Evropské unie (EU).

[chooze:article;value:509541]

Trojice se hájí tím, že jde o nesmysl, protože mezi politiky a podnikatelem prý panovala velká nevraživost. Státní zástupce při posledním líčení navrhl podnikateli Imlaufovi 6,5leté vězení. Bývalému europoslanci a náměstkovi hejtmana pak pětileté tresty a půlmilionovou pokutu. Případ řeší Krajský soud v Liberci od roku 2019 a během té doby se na něm vystřídali už dva soudci.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.