S podvodníkem si plánovala budoucnost. On-line románek ji vyšel pořádně draho

Romantický vztah přes internet navázala 40letá žena z Jablonecka s pohledným Američanem. Muž se údajně živil jako námořní inženýr v Anglii. Zpočátku přátelská komunikace se brzy změnila na mileneckou a začali plánovat společnou budoucnost. "Muž měl být vdovec s dcerkou studující základní školu v Anglii, tam údajně holčička utrpěla úraz hlavy a v průběhu vyšetření jejího zranění v nemocnici prý vyšlo najevo, že má v hlavě nádor, který musí lékaři neprodleně odoperovat," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Dotyčný tvrdil, že je takový zákrok velmi nákladný, jelikož není dívka občankou Anglie. Požádal tedy svou virtuální partnerku, jestli by mu v tíživé situaci nevypomohla. Žena mu tak zaslala téměř šest tisíc euro (kolem 142 tisíc korun).

[chooze:article;value:510536]

Tam ale šaráda neskončila. Podvodník si totiž následně vymyslel i vlastní zdravotní problémy, k jejichž vyřešení potřeboval půjčit několikanásobně vyšší částku. "Na to si sama oznamovatelka musela půjčit v bance, jednalo se o 15 tisíc euro (téměř 355 tisíc korun)," dodala Baláková.

Když už důvěřivá žena svému virtuálnímu partnerovi zaslala částku dosahující 1,2 milionu korun, zkusila si ověřit pravost některých jeho tvrzení. Svou chybu si uvědomila až ve chvíli, kdy pro svého "přítele" sháněla právníka v Německu. Zjistila totiž, že hotel, ve kterém měl muž žít, neexistuje. Stejně tak i jeho údajný zaměstnavatel. "Případem se zabývá služba kriminální policie. Pachateli hrozí až osmiletý trest odnětí svobody," zakončila Baláková.

Internetových podvodů nadále přibývá:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.