Ve zničené ponorce mohla být i hvězda internetu. Trochu mě to děsí, přiznává

Jeden z nejsledovanějších youtuberů světa MrBeast, vlastním jménem Jimmy Donaldson, v neděli na svém twitterovém profilu prozradil, že mohl být jedním ze členů posádky ponorky, která havarovala v oceánu poblíž vraku Titaniku.

"Začátkem měsíce jsem byl pozván na projížďku ponorkou okolo Titaniku, ale odmítl jsem. Trochu mě děsí, že jsem mohl být na palubě," uvedl Jimmy. "Koncem měsíce se chystám v ponorce k Titaniku. Tým by byl nadšený, kdybys jel s námi," stálo v pozvánce, kterou internetová hvězda obdržela.

https://twitter.com/MrBeast/status/1672952297163218946

Ponorka, po níž od 19. června pátrala řada světových odborníků, pravděpodobně implodovala. To v hloubce, v níž se plavidlo pohybovalo, znamenalo pro posádku téměř okamžitou smrt, jak jsme psali zde.

[chooze:article;value:510435]

Na palubě Titanu společnosti OceanGate byl její generální ředitel a zakladatel Stockton Rush, britský miliardář Hamish Harding, britsko-pákistánský obchodník Shahzad Dawood, jeho syn Suleman Dawood a francouzský pilot ponorky Paul-Henri Nargeolet.

Tragédii provázela řada spekulací o tom, že byla při stavbě ponorky porušena některá bezpečnostní opatření. Jedním z ožehavých témat byl i fakt, že se plavidlo řídilo pomocí ovladače k herní konzoli. "Porušil jsem nějaká pravidla. Myslím, že jsem je porušil s logikou a dobrým inženýrstvím v zádech," řekl podle BBC před několika lety zakladatel společnosti OceanGate Stockton Rush, který na palubě zemřel.

Jak vypadá imploze? Ponorka se do sebe zhroutila okamžitě:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.