Svatojánská noc plná magie a kouzel: Trhejte bylinky a urovnejte vztahy, poradila by vám babička

Svatojánská noc má odpradávna magickou moc a sílu. Podle pověr je nejvhodnější pro předvídání budoucnosti, seznamování, léčení pomocí bylin a hledání pokladů. "Tento den je důležitý hlavně pro ty, kteří hledají nový vztah nebo chtějí napravit ten starý. A jde například také pro ideální termín k hledání pokladu," připomíná astroložka Eliška Landovská.

Stejně jako 21. červen, kdy je slunovrat, je i 24. červen, na nějž připadá svatojánská noc, považován za magický den, jenž patří k těm nejdelším v roce. Podle českých pověstí se o svatojánské noci v lesích a na lukách prohánějí bludičky a lesní panny.

[chooze:article;value:508517]

​"Nesmíme zapomenout, že se otevírají poklady. Kromě toho by si lidé měli nasbírat devatero kvítí a dát si ho pod polštář," zdůrazňuje astroložka.

Svatojánská noc nám podle ní rovněž pomůže dostat se do trochu jiné reality, než na jakou jsme zvyklí. "A to i bez potřeby konzumovat alkohol či některé omamné látky," upřesňuje Landovská.

Astrolog Antonín Baudyš k tomu dodává, že asi nejdůležitější je svatojánská noc pro Španěly. "Pro ně je tento den možná důležitější než Vánoce. Sám bych ale každému doporučil, aby byl i 24. června hlavně sám sebou," radí Baudyš.

Broumovsko: Zapomenutá rezervace, která nabízí nejen přírodu, ale i magické památky:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.