Nabídka smíru od krále Karla III.? Zveřejnil fotku s princem Harrym

Princ Harry se po přestěhování do Spojených států amerických několikrát veřejně vymezil vůči královské rodině. V dokumentu a následně i ve své knize popisoval nejen své dětství, ale i poměrně nedávné chvíle, kdy do rodiny přivedl svou nyní již manželku Meghan.

Při popisování rodinných okamžiků ovšem nenechal nit suchou na řadě členů rodiny a i kvůli tomu jsou vztahy mezi nimi dost napjaté. Meghan s dětmi se dokonce ani neobjevila ve Velké Británii při příležitosti nedávné korunovace Karla III. 

Král následně Harryho s rodinou nepozval na oslavy svých 75. narozenin, které se konaly v sobotu. Karel III. sice bude mít 75 let až v listopadu, ale oslavy pro veřejnost britští panovníci tradičně pořádají v červnu. 

Olivová ratolest

Harry by se ovšem teoreticky mohl zúčastnit panovníkovy soukromé listopadové oslavy. Karel III. totiž nyní udělal gesto, které britská média označují jako olivovou ratolest. U příležitosti Dne otců zveřejnil snímek, na kterém je právě i nezbedný syn. 

[chooze:article;value:507989]

​"Všem tatínkům přejeme velmi speciální Den otců," napsal král na Twitteru ke třem snímkům. Na jednom z nich je Karel III. se svým otcem princem Phillipem, na druhém je královna Camilla se svým otcem. 

Poslední snímek pak zachycuje krále s oběma syny – princem Williamem a princem Harrym. Fotografie ovšem není z poslední doby, ale z roku 1997, kdy bylo Williamovi 14 a Harrymu 12 let. Právě v tomto roce zemřela princezna Diana. 

Královský expert Richard Fitzwilliams deníku The Sun řekl, že smyslem fotografie je prý "vyvolat hořkosladké vzpomínky" a je to králův způsob, jak "poslat citlivou zprávu" Harrymu o své loajalitě.

Karel III. tím prý také připomíná Williamovi, jak "velmi odlišný" vztah mezi bratry kdysi byl a že všichni sdíleli "vzácné rodinné chvíle", popsal komentátor.

Harry na korunovaci překvapil řečí těla. Odhalili také, co říkal ostatním (5/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.