Jedete na dovolenou do Bulharska? Připravte se na mrtvé krávy na pláži

Na bulharských plážích se objevují mrtvé krávy. První z nich moře vydalo už 6. června u letoviska Lozenec, další pak o několik dní později u města Černomorec. Tam v těchto dnech podle bulharské televize Nova moře vyplavilo také třetí mršinu krávy.

Vzhledem k tomu, že právě 6. června mělo dojít ke kolapsu hráze Kachovské přehrady, objevily se spekulace, že mrtvé krávy připluly z Ukrajiny. Této verzi napovídá také to, že zvířata podle úřadů neměla v uších známky, které jsou u skotu chovaného v EU povinné.

Podle starosty Černomorce Rosena Despotova ale můžou mít vyplavená kravská těla úplně jinou příčinu. "Nevím, odkud jsou, ale tuto verzi o Ukrajině slyším poprvé. Podle mě nejlogičtější verze je, že pochází z nějaké námořní lodi," nechal se slyšet.

[chooze:article;value:509398]

Nebylo by to navíc poprvé. Jak připomíná portál Dir.bg, čtveřici mrtvých krav vyplavilo moře na pláži u Obzoru v roce 2019. Krávy tehdy měly spadnout z paluby nákladní lodi a utopit se. A stejně jako letos neměly ani ony v uších známky. Nicméně bulharská Námořní správa zatím žádnou podobnou nehodu lodi s dobytkem neeviduje.

Mrtvé krávy ovšem nejsou jedinou věcí, která dělá Bulharům u Černého moře vrásky na čele. Sladká a kontaminovaná voda z přehrady totiž naředila slané vody Černého moře. U břehů Ukrajiny se tak ve velkém množí řasy a voda obsahuje také množství škodlivých bakterií. Podle odborníků navíc tato znečištěná vodní masa postupuje dále na jih. Mohla by tak ovlivnit i pláže v Rumunsku či Bulharsku.

Vypuštěná Kachovka odhalila děsivé tajemství. Na dně našli lidské ostatky:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.