50letý cizinec si vzal muže na noc do hotelu. Přišel o peníze, boty i hodinky

Dvojice se seznámila v sobotu přes seznamku a ještě ten den si dala schůzku v hotelovém pokoji na pražském Vyšehradě. Tam spolu muži strávili noc. "Následně dle slov poškozeného oba usnuli a v momentě, kdy se cizinec probudil, zjistil, že byl okraden," informovala na webu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Třiadvacetiletý muž měl podle policie z pokoje odnést doklady, hotovost, tři platební karty, osvědčení o registraci vozidla, dvoje tenisky, mikinu a hodinky za více než 60 tisíc korun.

[chooze:article;value:497108]

Po přijetí oznámení od 50letého cizince policisté zjistili, že by se podezřelý mohl nacházet na Václavském náměstí. "Díky výbornému popisu ho tam vypátrali policisté z oddělení hlídkové služby Prahy I. Podezřelý měl na sobě jak hodinky poškozeného, tak jeho mikinu a tenisky. Při prohlídce u něj nalezli i další odcizené věci," dodala Siřišťová.

Mladíka následně hlídka převezla na služebnu. Tam si dotyčný vyslechl, že je podezřelý ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebních prostředků.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži dva roky ve vězení. "Případ je vedený ve zkráceném přípravném řízení a podezřelý je stíhán na svobodě," uzavřela Siřišťová.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.