Josef čekal na balík týdny, není sám. Nemáme zaměstnance, hájí se pošta

Pan Josef pracuje v Českých Budějovicích už více než 25 let a to, co se v poslední době děje s tamní poštou, ho nenechává klidným. "Pošta tady byla naposledy 23. května a od té doby ne," postěžoval si redakci TN.cz, kterou požádal o pomoc s vyřešením situace.

Komplikace s poštou prý v části Budějovic Okružní trvají už pár měsíců, v posledních týdnech se ale situace zhoršila. Do řešení problému se proto vložila i kolegyně pana Josefa, která vyrazila přímo na tamní pobočku České pošty.

[chooze:article;value:507183]

​"Dostala několik čísel na hlavní poštu v Českých Budějovicích, ale tam se nikomu nedovoláte," popsal situaci pan Josef. Na poště navíc kolegyni řekli, že není první, kdo si na pravidelné zpoždění zásilek stěžuje.

Návštěva pobočky ale nepřišla nazmar. Kolegyně pana Josefa se totiž dozvěděla, kde je problém – tamní pošta prý nemá doručovatelku. To na dotaz redakce TN.cz potvrdil i mluvčí České pošty Ivo Vysoudil.

[chooze:article;value:504836]

​"Na vámi uvedené lokalitě opravdu evidujeme nedostatek zaměstnanců," uvedl mluvčí. "Situaci intenzivně řešíme i náborem nových pracovníků a převodem z jiných pracovišť na výpomoc," dodal a připustil, že ke zpoždění zásilek mohlo skutečně dojít, údajně ale jen v ojedinělých případech.

Podle pana Josefa ale tamní obyvatelé neřeší pozdní dodávání balíků poprvé. "Ono je tu těch problémů víc," připustil. Podobnou situaci řešili například o Vánocích, kdy balík nebyl mnohdy doručen ani poté, co čekatelům přišla informační SMS zpráva o doručení balíku. "Tohle se zopakovalo dvakrát třikrát, balík vám doručili po týdnu," popsal Josef.

Na stejnou vlnu se teď prý najelo znovu. "Čekáme na poštu někdy i týdny," postěžoval si pan Josef. Tomu se ale to, že se s problémem rozhodl obrátit na redakci TN.cz, zřejmě vyplatilo. Televize Nova na začátku týdne Českou poštu kontaktovala a o pár dní později pošta balík panu Josefovi doručila. 

Česká pošta je relikt z jiné doby. Společnost se hodně mění, říká ekonomka Lenka Zlámalová:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.