Když uviděla synka, zhrozila se. Z jeslí v Austrálii měl brutálně poškrábaný obličej

Incident se v australském centru Only About Children stal už 17. května. Až nyní se ale rozzuřená maminka podělila o příběh s veřejností. Chce, aby fotografie syna s poraněnou tváří vidělo co nejvíce lidí. Vadí jí totiž, že zařízení pečující o děti situaci hodnotí jako "normální věc", která se může stát.

Všechno odstartoval telefonát z centra. Když pečovatelé mamince oznámili, že malého Noaha poškrábalo jiné dítě, věřila, že půjde o běžnou záležitost. Pohled na tvář syna ženu ale úplně šokoval.

Jak informoval portál 9news, dítě se poranilo ve chvíli, kdy se ocitlo krátce bez dozoru. "Více než 20 škrábanců na Noahově tváři. Jak tohle může být náhoda?" netajila žena pochybnosti.

"Později jsem se dozvěděla, že když Noaha poškrábalo druhé dítě, tak jeho učitelka, která se o něj měla starat, přebalovala ostatní děti. Noah byl z jejího dohledu jen dvě nebo tři minuty a desetitýdenní dítě takto napadlo další," vysvětlila maminka na facebooku.

[chooze:article;value:503044]

​Centrum péče o děti vydalo i oficiální prohlášení: "Společnost bere bezpečnost a blaho každého dítěte velmi vážně a je zarmoucena nedávným incidentem mezi Noahem a jiným malým batoletem," uvedlo. "Centrum také zavedlo opatření a přehodnocuje své postupy v době výměny plenek, aby byl přítomen i další pedagog," dodali zástupci společnosti.

Celý incident organizace nahlásila také ministerstvu školství. Vyplácet jakékoliv peníze poškozené rodině ale odmítla. "Nyní je to téměř měsíc, co se incident stal. Noahova rána se v podstatě zahojila, ale přesto jsme se rozhodli událost zveřejnit na internetu," oznámila maminka, která se snaží nyní vybídnout ostatní, aby zapřemýšleli nad tím, kam svá bezbranná dítka dávají.

"Nevíte, jestli nebude vaše dítě další, koho zraní. Pamatujte, že 'nehody', jako je tato, jsou 'prostě normální'," sdělila maminka. Dodala, že podle lékařů by chlapci naštěstí neměly zůstat na tváři žádné jizvy.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.