Silnice ničí přetížené náklaďáky. Jeden přesahoval limit o 1 300 kilogramů

Rekordmanem dne byl řidič, který své auto přetížil o více než 1 300 kilogramů. Hlídky vozidla zastavovaly v centru města a z jedenácti řidičů pouze jediný prošel. Deset aut bylo přetížených a jejich řidiči dostali v součtu pokuty za 20 tisíc korun.

To ale nebylo všechno. Jeden šofér neměl řidičák, a jedno auto bylo dokonce v tak špatném technickém stavu, že nemělo na silnicích co dělat.

Policisté se s takovým skóre ještě nesetkali a ukazuje se, že přetížená auta dál ničí silnice a jejich počet rozhodně neubývá. Policie po takovém zjištění rozhodně chce v kontrolách pokračovat. Experti přitom varují, že se autu s extra těžkým nákladem mění jízdní vlastnosti, což může mít v provozu fatální následky.

[chooze:article;value:508338]

​Absolutního rekordmana policie zastavila na jaře na Svitavsku. Jednalo se o šoféra, který svážel z lesa dřevo. A neuvěřitelných 12,5 tuny byla váha, která byla na autě navíc.

Muž musel sáhnout hluboko do kapsy. Za každou tunu navíc je totiž sankce devět tisíc korun a k tomu ještě pokuta. Muž na místě sumu zaplatil, a když náklad přeložil a splňoval předepsanou váhu, policisté auto pustili znovu na silnici. Šofér měl ale ještě jeden škraloup. Podle policistů řídil náklaďák na kartu jiného řidiče, takže na půl roku ještě může přijít o papíry.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.