Fotbalista Limberský stane před soudem. Za vydírání mu hrozí osm let

Drahá auta, exotické dovolené a luxus všude kolem sebe. Tak si teď užívá fotbalového důchodu bývalý reprezentant David Limberský. Místo střílení gólů do branky soupeře měl v srpnu vyhrožovat člověku, který mu dlužil peníze. A roli ve vyhrožování měla sehrát i střelná zbraň.

"39letý muž měl požadovat po 32letém muži uhrazení finančních prostředků, které mu měl v minulosti poskytnout na nákup výpočetní techniky k těžbě kryptoměn," informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

[chooze:article;value:446717]

Z toho, že možná průšvihář známý jako "Limba" osm let neuvidí své blízké, si příliš těžkou hlavu nedělá. Na sociální sítě pověsil krátké video, kde provokativně ukazuje na prstech právě počet let, které mu ve vězení hrozí. "Tak já už to vím delší dobu, pro mě to není překvapení. Já jsem dělal všechno pro to, aby to právě k tomu soudu došlo, takže tam se budeme hájit, no," uvedl Limberský.

David Limberský měl půjčit muži z Karlovarska 4 000 000 korun. Poté, co se dlužník neměl k vrácení, měl Limberský se svými kumpány přejít k poněkud gangsterským způsobům. Limberský měl na poškozeného křičet, že chce svoje peníze zpátky. Vzápětí na něho někdo ze čtyř obžalovaných měl vytáhnout pistoli, se kterou ho měl nejprve udeřit do zátylku a poté mu ji přiložit k hlavě.

"Nemůžu se k tomu vyjadřovat. Rád bych, ale nemůžu. Budu se vyjadřovat až u soudu. Samozřejmě, že si trvám na své nevině," dodal Limberský.

To, že je Limberský magnet na problémy, potvrzují i jeho další kauzy. Titulní stránky plnila především jeho nehoda v roce 2015, kdy v opilosti naboural své černé žihadlo za několik milionů. Nadýchat měl tehdy přes jedno a půl promile. Místo pokání oslavil pár dní poté gól tím, že točil imaginárním volantem.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.