Potraviny v Semilech reportéra překvapily. Prodavačka vysvětlila, co je tam jinak

V Penny Marketu v Semilech byla zelenina jako z alabastru, maso výstavní, a i expirační doby byly v pořádku. Štáb televize Nova tam tak nenašel žádnou chybu a obsluha si proto vysloužila pomyslnou jedničku podtrženou.

Podobně to vypadalo také v Lidlu. Z některých cen padali členové štábu do kolen. Například okurky tam měli za 7,90 Kč. I vajíčka byla v pořádku, nepotlučená, a na výbornou dopadla i kontrola masa. Kontrola banánů ale dopadla tragicky. Byly sice jen za 14,90, ale jejich stav byl velmi špatný. Obsluha však slíbila, že chybu napraví. A skutečně, po pěti minutách už byly místo nich banány čerstvé.

[chooze:article;value:507502]

Štáb TV Nova zamířil také do supermarketu Norma. Tam byla kvalita ovoce a zeleniny vynikající. "Jak vždycky říkáme: Co bych si sám nekoupil, ať tady není," odhaluje zásadu obchodu vedoucí prodejny. Ostatní zboží taky čerstvé. Jasná jednička.

I Tesco dopadlo skvěle. Často problematická cibule tam vypadala velmi dobře. Byla suchá a čistá. A bez závady bylo také maso. Takže také na výbornou.

Proč to v Semilech jde a jinde ne, štábu prozradila bývalá prodavačka. "Je to malé město a nedovolí si udělat něco špatného, že by se to rozneslo. Jeden druhému hned řekne, kam nemá chodit," vysvětlila.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.