Lidé si špatným nabíjením ničí baterie mobilů. Experti radí, na co si dát pozor

To, že se baterie mobilních telefonů začnou po čase rychleji vybíjet, známe snad všichni. Experti ale upozorňují na to, že si za to mnohdy můžeme sami. Radí proto, čemu se při nabíjení telefonu raději vyvarovat.

Baterii totiž nejvíce ubližuje teplo. Vysoké teploty jí neprospívají, a podle expertů, které citoval deník Mirror, může takové zacházení vést dokonce až k poškození obrazovky. Pokud tedy cítíte, že se váš telefon zahřívá, měli byste se vyvarovat následujícím zlozvykům.

[chooze:article;value:506278]

​Jiné technologie

Experti radí udržovat telefon mimo dosah jiných technologií. Když se totiž telefon dostane do jejich blízkosti, začne být náchylný k přehřívání, protože je blízko dalšímu zdroji tepla. Což, jak už víme, je zkrátka špatně.

Používání během nabíjení

Zahřátí mobilního telefonu může způsobit i jeho používání ve chvíli, co se zrovna nabíjí. Psaní SMS zpráv i používání aplikací během nabíjení tak může vašemu telefonu doslova zavařit. Mobil při nabíjení také nepokládejte na chladná místa. Ani to totiž není pro baterii dobré.

Nevhodná nabíječka

Nekvalitní nabíječka může přímo pumpovat elektřinu do vašeho mobilu způsobem, který mu příliš neprospívá. Pokud si všimnete, že se váš mobil během nabíjení přehřívá, zkontrolujte, jestli není poškozený kabel, port nebo zásuvka. Vždy proto používejte nabíječku, která je určena přímo pro váš telefon, radí experti, které citoval odborný portál MUO.

[chooze:article;value:505695]

​Nepotřebné aplikace

Aplikace, které nepoužíváte, můžete z telefonu rovnou odstranit. Nejen, že zabírají místo, ale také zatěžují váš telefon. To pak pochopitelně vede k přehřívání. Aplikace byste také měli vždy zavřít a nenechat běžet na pozadí plochy.

Vysoký jas

Pokud je váš mobil horký, může pomoct ztlumení jasu obrazovky. Nastavte jas na optimální úroveň potřebnou pro používání vašeho mobilního telefonu. Dopřejete tak procesoru pauzu, o kterou přehříváním už vyloženě žádá.

Úplné vybíjení

Jednou z chyb, kterou dělá mnoho z nás, je i úplné vybití baterie. Mobil se pak vypne a naskočí až při připojení do zásuvky. Pro baterii je lepší, když se do takového extrému vůbec nedostane. Platí to ale i naopak – mobil by na nabíječce neměl být příliš dlouho.

Mobily slaví 50 let. První se nabíjel 10 hodin a vydržel jen 25 minut:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.