Strach o Joea Bidena. Prezident se při ceremonii skácel k zemi

Americký prezident upadl během slavnostní promoce letecké akademie v Colorado Springs. Biden zrovna vítal na jevišti absolventy salutováním a podáváním rukou, když zakopl, informuje agentura AP.

Zatímco se Biden sám pokoušel zvednout, na pomoc 80letému prezidentovi rychle přispěchala ochranka. Ta ho postavila na nohy a usadila prezidenta na tribunu.

[chooze:article;value:465059]

​Ředitel komunikace Bílého domu Ben LaBolt na twitteru uvedl, že Biden je v pořádku. "Když podával ruku, byl na pódiu pytel s pískem," vysvětloval, co se stalo.

Incident opět rozvířil debaty, jestli Joe Biden není příliš starý na vykonávání úřadu. Není to tak dávno, co vyděsil své příznivce pádem z kola. Několikrát zavrávoral také na schodech Air Force One, například když loni v červnu mířil z Washingtonu na rozhovor s televizním moderátorem Jimmym Kimmelem. V prosinci 2020 si zase zlomil nohu poté, co zakopl v koupelně.

Ve svých 80 letech je Biden nejstarším prezidentem v historii USA a post v Bílém domě si chce i obhájit. Minulý měsíc zahájil kampaň za znovuzvolení v prezidentských volbách v roce 2024, v nichž se s největší pravděpodobností utká s o čtyři roky mladším předchůdcem Donaldem Trumpem.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.