Pozor! Banka varuje před velkým podvodem. Na facebooku číhá hrozba

Komerční banka varuje před reklamami na sociálních sítích, které lákají na zdánlivě výhodné investice. "Reklamy mají vzbuzovat dojem, že se jedná o investice, které souvisí s Komerční bankou. Opak je však pravdou. Cílem těchto reklam je vás utvrdit v tom, že vaše investované finance budou v bezpečí," informovala sama banka.

Reklamy přesměrují uživatele na "investiční dotazník" a stránku pro vyplnění kontaktních informací, na základě nichž se poté napálenému člověku podvodník ozve. Většinou se podvodní telefonisté snaží nabízet zdánlivě výhodné investice, například do kryptoměn.

"Cílem podvodníků je v tomto případě vyvolat dojem profesionality. Součástí podvodu je i apel na nereálnou možnost nakupování přes 'automatického robota', který investuje sám a 'automaticky' vydělává, což je samozřejmě nesmysl," dodávají zástupci banky.

[chooze:article;value:498558]

Svým klientům pak doporučují, aby na podobné podezřelé reklamy na sociálních sítích vůbec nereagovali. "Komerční banka takovéto investice na pochybných stránkách do nereálných 'investičních robotů' neprovozuje," zdůrazňují.

Internetových podvodů přitom v poslední době přibývá. Často přitom zneužívají jména známých institucí a firem. Nedávno se takto podvodníci vydávali například za pražskou zoologickou zahradu. Výjimkou není právě ani vydávání se za bankéře.

Pozor na falešné bankéře! Podvodníci z lidí v Česku už vylákali desítky milionů:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.