Dramatická honička na dálnici D1. Řidič převážel v dodávce 21 migrantů

Řidič dodávky celníkům po dálnici D1 zběsile ujížděl i více než 160kilometrovou rychlostí. Nebezpečně předjížděl i zprava odstavným pruhem.

"Řidič na sebe upozornil tím, že neměl uhrazenou dálniční známku, na což celníky v autě upozornil elektronický systém," uvedl mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina Richard Zeman.

"Dvakrát blikal, že bude sjíždět a vždycky se na poslední chvíli vrátil na dálnici," popsal průběh akce zasahující policista. 

[chooze:article;value:501648]

​Honička skončila až po 25 kilometrech u sjezdu z dálnice D1 na 112. kilometru u Jihlavy. "Řidič zastavil vozidlo a utíkal přes paseku do sousedního lesa a tam ho po chvilce našel pod stromem jeden z celníků," sdělil Zeman.

Muž měl v autě celkem 21 nelegálních uprchlíků ze Sýrie – mezi nimi byly i malé děti. Všichni budou z České republiky vyhoštěni. Řidiče (26) dodávky, také původem ze Sýrie, policisté vyšetřují pro podezření z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což mu hrozí až dva roky vězení.

Podobných případů v poslední době podle statistik skokově přibývá. Za loňský rok jen na Vysočině policisté a celníci odhalili 375 nelegálních migrantů, což je třeba oproti roku 2021 85procentní nárůst. Nejvíce jich bylo ze Sýrie, Turecka a Bangladéše. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.