Co stálo za smrtí chlapečka z Mostu? Svědci promluvili o jeho rodině

Muž (31) obviněný z pokusu vraždy a usmrcení z nedbalosti je teď v cele předběžného zadržení. Čeká tam na rozhodnutí státního zástupce, jestli podá návrh na vyšetřovací vazbu. O návrhu pak do 24 hodin musí rozhodnout soud.

Při sobotním incidentu u 14. mostecké základní školy zemřel tříletý chlapec. Měli se tam pohádat dva muži, jeden z nich měl dítě v náručí, druhý na něj zaútočil nožem. Zatím není jasné, kdo na koho zaútočil jako první nebo proč se hádali. Konflikt uprostřed sídliště ale slyšelo několik lidí.

Podle svědků malého chlapce při hádce držel v náručí jeho táta. Při útoku měl obviněný dítě bodnout do krku. Všemu údajně přihlížel blonďatý kluk, který se schoval do křoví a klepal se. Policie se vzhledem k citlivosti případu nechce k detailům vyjadřovat. Už ale potvrdila, že obviněný byl pod vlivem drog. Podle informací TV Nova jej zadržel policista v civilu. Byl zrovna poblíž, takže se hned pustil do práce.

[chooze:article;value:506562]

"Slyšela jsem, že vlastně bodnul do krku nějaké malé dítě," popsala jedna ze svědkyní. Policisté zadrželi a vyslechli i tátu, který při konfliktu držel v náručí dítě. Svědci, kteří znali rodinu zabitého dítěte, tvrdí, že za smrtí mohly být i rodinné poměry. "Prý tam byl křik, hluk furt. A ty děti žily mezi tím," poznamenal jeden z nich. 

Podle muže ze sousedství měla policie v pondělí provést rekonstrukci případu, a to zřejmě v domě chlapcova otce. "Koukal jsem, že tam přijeli policisti, bylo jich tam víc. Měli s sebou muže v poutech i foťáky," řekl svědek. Podle něj mělo jít právě o otce zavražděného chlapečka. "Nejspíš to byl on," řekl svědek.

Na drogách měla být podle svědka i matka chlapečka a údajně se jednalo o problémový pár. "Já si myslím, jestli spolu neměli nějaký kšefty," dodal svědek. "Můžou v tom být peníze, cokoliv," tvrdí.

V neděli v podvečer policie obvinila útočníka. Muž, který měl dítě v náručí, z ničeho obviněný není. O vazbě by měl soud rozhodnout nejpozději v úterý.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.