Pokusil se znásilnit ženu a utekl. Pomozte ho najít, žádá policie

Kamery na chodbě zachytily, jak do domu vchází žena a v patách jí je dosud neznámý muž. Chvíli čeká a pak na ženu zaútočí.

"Útočník k ženě zničehonic přistoupil na schodišti a rukou jí sáhl několikrát na genitálie. Žena se naštěstí ubránila a z místa utekla. Tento muž ještě ženu okřikoval slovy, které zněly cizím jazykem," informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Po nezdařeném útoku se muž dal na útěk. K útoku mělo dojít už na začátku března, a to v ulici Makedonská. Policisté ale zatím pachatele nedopadli, takže prosí veřejnost o pomoc.

Pravděpodobně šlo o cizince ve věku mezi 20 a 30 lety, menší a hubené postavy. Na sobě měl černé boty, kalhoty, bundu a šedou mikinu. U sebe měl zlatou ledvinku a černý batoh.

[chooze:article;value:497234]

"Pokud ho poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158. Zároveň žádáme i svědky tohoto incidentu, aby se nám také ozvali na linku 158," uvedla policejní mluvčí.

Muži hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestný čin znásilnění až pětiletý pobyt za mřížemi. 

V letošním roce policisté evidují už 370 případů znásilnění. Loni jich za celý rok bylo 880, z toho v 70 procentech případů policisté dopadli pachatele. Každý čtvrtý sexuální útočník byl mladší 18 let, ve čtvrtině případů byli pachateli recidivisté a ve 12 procentech cizinci. V téměř 90 případech útočili pod vlivem návykových látek.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.