Nové informace k útokům v Praze. Pistole nebyla pravá, aktérům z videí vyhrožují

Kriminalisté se již několik dnů zabývají celkem čtyřmi případy, kdy se na sociálních sítích šíří záběry, v nichž na sebe fyzicky útočí několik teenagerů.

Jedno z videí pořízené v pražských Řepích zachycuje mladíka, jak drží pistoli u hlavy svého vrstevníka. Na jiných záběrech se objevují "mstitelé", kteří si s agresorem přicházejí vyřídit účty. Vyhlídnou si ho na zastávce, povalí ho na zem, uštědří mu pár ran a zase odcházejí.

[chooze:article;value:503915]

​"Totožnost všech aktérů již známe a jsou mezi nimi jak mladiství, tak děti. Případy jsou v tuto chvíli prověřovány pro podezření z trestných činů vydírání a výtržnictví. Podle zatím zjištěných skutečností je pistole, která je v jednom příspěvku vidět, dětská hračka a nejedná se o střelnou zbraň," uvedl v pátek k incidentům policejní mluvčí Jan Daněk.

​Záběry vyvolaly mezi lidmi vlnu nevole. Strážci zákona varují, aby se nikdo nepokoušel brát spravedlnost do vlastních rukou. Někteří Češi už se totiž uchýlili k výhrůžkám.

"Kriminalisté zjistili, že někteří další teenageři začali vyhrožovat jakousi odplatou aktérům, kteří jsou na zmiňovaných videích zachyceni jako poškození, ale i jako agresoři. Proto upozorňujeme, že celou situaci bedlivě sledujeme a jakoukoliv snahu o vendetu budeme okamžitě řešit," uvedl Daněk.

Podívejte se na pondělní reportáž:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.