Malina Group vyklízí sklady. Vůbec nekomunikují, stěžují si zákazníci

Uvnitř malešické budovy byl v pondělí čilý ruch. O média tam ale nikdo nestál. Skladníci se objevili údajně poprvé od chvíle, kdy na sebe firma podala insolvenční návrh. Soud v pátek rozhodl o jejím úpadku.  

Páteční soudní vyhlášení úpadku firma přivítala. Je to prý v souladu s cílem, který sleduje. Tím má být reorganizace pod dohledem insolvenčního správce.  "Malině to umožňuje pokračovat na dokončování instalací našim zákazníkům a zároveň v maximální možné míře uspokojit věřitele," prohlásil předseda představenstva společnosti Jan Urban.

Jestli pondělní ruch ve skladu znamenal přípravy na něco takového, není jasné. Vedení firmy jsme se nedovolali a na e-mail nikdo nereagoval.

[chooze:article;value:504430]

Komunikaci firmě vyčítají stovky klientů čekajících na fotovoltaiku nebo vrácení peněz. "Že každý týden budou informovat. To je prostě kec," poznamenal jeden z klientů. 

"Já té firmě už nevěřím. Podle toho, co dokázali za ten poslední rok a hlavně za poslední měsíc, jak nekomunikovali," řekl další ze zákazníků Maliny.

Pokud by věřitelé neschválili reorganizační plán, čekal by firmu konkurz a rozprodání majetku. "Vzhledem k vysokému počtu věřitelů si dovolím předjímat, že všichni nebudou odškodněni stoprocentně," sdělil advokát Jan Černý. Věřitelé teď každopádně musejí přihlásit své pohledávky. Čas mají do 12. července.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.