Zapálená svíčka způsobila v Pardubicích požár. Důchodkyni vyhořel byt

[chooze:gallery;value:31658]

Svíčka a chvilka nepozornosti způsobily v sobotu ráno požár v jednom z pardubických bytů. "Starší žena si zapálila v kuchyni svíčku a poté odešla telefonovat do vedlejší místnosti. Když se vrátila, byla už kuchyně v plamenech," popsala vznik požáru mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

"Bohužel podtácek, který žena dala pod svíčku, nebyl skleněný ani porcelánový, ale plastový, takže se požár velmi rychle šířil," doplnila Horáková. V okamžiku tak vznikla škoda za 150 tisíc korun.

[chooze:article;value:504340]

"Zásah byl prováděn v dýchací technice. Požár hasiči dostali pod kontrolu za sedm minut od nahlášení události na tísňovou linku," upřesnila Horáková. "Odvětrali jsme chodbu, zkontrolovali sousední byty a poučili sousedy," dodala.

Hasiči se museli postarat také o trojici obyvatel bytu, kteří se nadýchali jedovatého kouře. Žena pak byla v obličeji mírně ožehnutá. "Dvě osoby, které se nadýchaly zplodin hoření, jsme převezli do pardubické nemocnice," sdělila pak redakci TN.cz mluvčí pardubické záchranky Alena Kisiala.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.