Barrandovskému mostu se vyhněte, zní z magistrátu. Objížďka povede po dálnici

Začátkem příštího týdne se uzavře další část Barrandovského mostu, pravděpodobně nejvytíženější komunikace v Praze. Konkrétně má jít o severní část jižního mostu a rampu z Barrandova. "Hlavní práce začnou v pondělí 15. května. S omezeními je ale potřeba počítat už od soboty 13. května, kdy se bude instalovat dopravní značení," sdělil na tiskové konferenci náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti).

Praha proto varuje před vážnými dopravními komplikacemi a vyzývá řidiče, aby se Barrandovskému mostu pokud možno vyhnuli. "Rekonstruujeme nejdůležitější a nejvytíženější dopravní stavbu v České republice, kde za den projede 144 tisíc aut," zdůraznil primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS).

[chooze:article;value:503647]

Hlavní objízdná trasa pro ty, kteří jezdí přes Barrandovskou rampu, má vést přes Pražský okruh neboli po dálnici D0, Lochkovským tunelem a po Strakonické ulici zpět na Barrandovský most a Jižní spojku.

Pro vzdálenější cíle, jako jsou Modřany, Kamýk či Chodov, pak bude možné pokračovat po okruhu D0 na sjezd Písnice a poté do centra po Libušské ulici či jet ještě dál po D0 na sjezd Vestec. Možností je také dojet až k dálnici D1 a odtud zamířit do centra po ulicích Brněnská a 5. května. Tyto dálniční úseky nebudou podle magistrátu zpoplatněné.

[chooze:article;value:502133]

"Dále prosíme, aby řidiči využívali navigačních aplikací s aktuálními informacemi o dopravě, případně se cestě autem úplně vyhnuli a využili místo toho hromadnou dopravu, která bude posílena," vyzývá vedení města. "Pokud už řidiči na Barrandovský most musí, měli by zvážit cestu mimo dopravní špičku," zní dále z magistrátu.

Dokončení oprav je plánováno na 14. srpna. "Vzhledem k tomu, že jde o rekonstrukci, může se narazit na nečekané okolnosti. Navíc jde o stavební práce závislé na počasí. Takže počítáme s tím, že práce budou ukončeny na konci srpna," upozorňuje ale Hřib.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.