PŘEHLED: William, sourozenci krále i bratranci Alžběty II. Kdo byl na balkóně s Karlem III.?

[chooze:gallery;value:31553]

​Král s královnou Camillou stáli uprostřed s korunami na hlavě. Po své pravé ruce měl Karel III. pážata a vedle nich svoji nejbližší rodinu, své sourozence a syna Williama s rodinou. Chyběly dvě známé tváře, které přitom na korunovaci byly, a to princ Harry, který byl tou dobou již v letadle směřujícím do Los Angeles, a také Karlův bratr Andrew. Pozvání na balkón nedostaly ani jeho dcery Beatrice a Eugenie, které při korunovaci seděly s Harrym ve třetí řadě ve Westminsterském opatství.

Pokud se zaměříme na tuto část balkónu, z pohledu diváků korunovace stál úplně vlevo princ Edward, vévoda z Edinburghu. 59letý princ je nejmladším sourozencem krále Karla III. a titulem vévoda z Edinburghu se pyšní teprve od letošního roku, kdy mu jej udělil Karel III. Edward ho "podědil" po jejich otci Philipovi, dříve používal titul hrabě z Wessexu.

Ten používá jeho patnáctiletý syn James, který byl po jeho levé ruce, vedle něj byla Jamesova devatenáctiletá sestra lady Louise. Za ní na fotografii vykukuje v admirálské uniformě sir Timothy Laurence, druhý manžel princezny Anne, sestry Karla III. a jediné dcery královny Alžběty II. Anne stojí po jeho levici. Její děti, které má z prvního manželství s Markem Phillipsem, Peter Phillips a Zara Tindallová na balkóně nebyly.

Před Laurencem a Anne stála Sophie, hraběnka z Edinburghu, tedy manželka prince Edwarda. Po její levici pak byla Kate, princezna z Walesu, a vedle ní její manžel a následník trůnu princ William. Úplně vepředu pak stály dvě jejich děti, dcera Charlotte a nejmladší syn Louis.

Jejich starší bratr George, který je v následnictví trůnu na druhém místě, byl mezi čtyřmi pážaty, která stála po králově pravici. Z pohledu diváků je George druhý zleva. Nalevo od něj mezi ním a Williamem stál lord Oliver Cholmondeley, napravo pak Nicholas Barclay a Ralph Tollemache, ten je synem králova kmotřence Edwarda Tollemache, upozornil web Daily Mail.

[chooze:article;value:503360]

​Královna Camilla měla své blízké po své levé ruce. Tam stála její pážata Freddy Parker Bowles, Louis Lopes a Gus Lopes, což jsou její vnoučata, a Arthur Elliot, který je jejím prasynovcem. Žena v bílém kostýmu je Annabel Elliotová, sestra královny Camilly, a druhá žena v bílém kostýmu je pak lady Fiona Lansdowneová, královnina dvorní dáma.

Úplně napravo pak stojí příbuzní zesnulé královny Alžběty II. První dáma zleva z pohledu diváků je princezna Alexandra, ctihodná lady Ogilvy, sestřenice královny. Za ní stojí tajemná žena v zeleném kostýmu, kterou se zatím britským médiím a znalcům královské rodiny z fotografií nepodařilo identifikovat. Na balkóně nechyběl ani princ Edward, vévoda z Kentu. Jejich otec byl mladším bratrem krále Jiřího VI., otce královny Alžběty II. Oba zažili už třetí korunovaci, byť na té první, tedy korunovaci Jiřího VI., coby malé děti nebyli. Nechyběli ale na korunovaci Alžběty II. v roce 1953.

A na té nechyběl ani muž, který stál z pohledu diváků úplně vpravo na balkóně, princ Richard, vévoda z Gloucesteru. Na balkóně s ním byla i jeho manželka Brigitte. Richardovým otcem byl Henry, další ze sourozenců krále Jiřího VI.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.