Pes ukousl muži ucho. Majitel zvíře nezvládá, sousedé žijí ve strachu

Milan Šulc byl na zahradě a s majitelem psa opravoval auto. Zvíře se zahryzlo, najednou ležel na zemi kus ucha velký jako zapalovač. Muž s ním okamžitě běžel k mrazáku. "Dal jsem ho do ledu a jeli jsme k doktorovi," popsal.

Bohužel se ale ucho zachránit nepodařilo. Navíc má zraněná i záda. "Já jsem utíkal a ten pes mě kousal do zad," doplnil. Nebyl to první útok, říkají tamní obyvatelé. "Máme zaevidovaných čtyři nebo pět případů," řekl jeden ze sousedů Vlastimil Vacek.

Štáb TV Nova zašel i za majitelem zvířete. Když otevřel dveře, ihned byl vidět již zhojený šrám přes celý nos. "Já ho pohladil a on mě kousnul," vysvětlil. Majitel šel domů a slíbil, že psa ukáže. Ale jedním slovem dodal, že by měl štáb jít raději dál. "Je nebezpečný, ale nepouštím ho na volno," dodal.

[chooze:article;value:469303]

​Lidé z okolí jsou léta zoufalí. Po majiteli chtěli, aby dal psovi na tlamu náhubek. Ten to ale odmítal s tím, že pes si pak lehne a odmítá jít. Na policii už se obrátil nejen zraněný muž, ale taky starosta.

"Dotyčného majitele jsme navštívili, požádali jsme ho a vyzvali jsme ho k nápravě. Nedbá toho, aby dodržoval vyhlášku," sdělil starosta Petr Hrubý (LES). "Veškerými okolnostmi případu se zabýváme," vyjádřila se mluvčí policie Eliška Pospíšilová Majerová. Nikdo zatím obviněný není, policie případ vyšetřuje jako trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.