Pozor na podvodníky! Rosničce TV Nova poslali další nevyžádaný balík

Před měsícem zazvonil na adresu rosničky TV Nova Anny Bábovské dopravce s tím, že jí veze balíček. Na první pohled nic neobvyklého. "Zazvonilo DPD s tím, že veze balíček pro Aničku, která měla zrovna ten den nebo druhý den přijet na návštěvu, tak jsem neváhala a prostě jsem to převzala a zaplatila," popsala její švagrová Markéta.

Za balíček na dobírku zaplatila 1500 korun. Anička si ale nic neobjednala, na balíčku byla polská adresa odesílatele. V nevyžádané zásilce byly dva detoxikační čaje, tablety na hubnutí a k nim návod k použití.

[chooze:article;value:501210]

Za necelé dva týdny se situace opakovala. "Byl to ten stejný případ, kdy mi došel balíček ze zahraničí, tentokrát z Maďarska na dobírku za 1300 korun. Ale rodina už samozřejmě věděla a balíček nepřevzala," řekla Anička.

Podvodníci využívají toho, že zásilku ze zahraničí přebírá zahraniční dopravce. Ten ji následně předává tomu českému, pro konečného zákazníka je pak odesílatel zahraniční přepravce a o skutečném odesílateli nemá informace. Objevují se ale i podvody v případě, kdy si zákazník skutečně zboží objedná.

"Dochází k zaslání zboží, které si zákazník objednal, většinou na zahraničním e-shopu, kde našel atraktivní zboží. Ale zpravidla za podezřele nízkou cenu, přesto si ho objednal. Často pak zákazník zjistí doma, že balení obsahuje úplně jiný produkt," přiblížil ředitel společnosti DPD Miloš Malaník.

Přepravci radí, aby lidé nepřebírali zásilky, které si neobjednali, a nakupovali jen přes e-shopy, které znají. Aby nedopadli jako Pan Dufek z Liberecka, který našel ve své zásilce místo mobilního telefonu brambory.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.