Zabití Putina by uvrhlo Rusko do krvavé lázně, tvrdí expert. Zemi hrozí kolaps

Smrt ruského prezidenta Vladimira Putina se blíží, tvrdí bývalý analytik CIA Paul Goble, kterého citoval deník The Sun. "Nejpravděpodobnější je, že Putina zabijí ti, kteří si uvědomí, jak ničí zemi," tvrdí Goble.

Ve hře jsou ale prý i rozzlobení válečníci vracející se z války na Ukrajině, zejména pak ti, kteří pochází z etnických menšin. Právě tyto skupiny obyvatel by se pak mohly podle analytika "chopit revoluce".

Válka na Ukrajině prý zkrátka "ohrozila schopnost Putina znovu efektivně řídit zemi". Podle deníku Eurasia je totiž už teď jasné, že "historie Putinova režimu je především historií represí a válek". 

[chooze:article;value:502519]

S rozzuřením nad ztrátami, které ruští vojáci utrpěli na Ukrajině, a s tím, jak se autorita Vladimira Putina hroutí, prý stále více lidí cítí, že by se smrtí Putina mohl přijít i den rozpadu Ruska jako státu. To by ale mohlo znamenat další nebezpečí. 

Místo Ruska by totiž podle analytika vzniklo mnoho menších států, z nichž by hned několik disponovalo jadernými zbraněmi. Odborníci se prý shodují na tom, že by z Ruska mohlo vzniknout až 18 nových ministátů. Přesná čísla ale prý nikdo nezná.

Vojenská porážka totiž podle Goblea často vede ke kolapsu impérií. "To, co pravděpodobně uvidíme, nebude stejné jako v případě rozpadu velkých říší," předpověděl Goble. "Bude to chaotické. Co uvidíme v jednom roce, bude v dalším roce jiné," dodal. Proces rozpadu na menší státy by ale trval roky.

Rusko zaútočilo drony na Kyjev. Je to předzvěst chystané ofenzivy proti Ukrajině, říká stratég:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.