Raiffeisenbank měla rozsáhlý výpadek. Jeho vyřešení trvalo dlouhé hodiny

Raiffeisenbank zaznamenala od brzkého středečního rána rozsáhlý výpadek svých služeb. Podle informací TN.cz se výpadek týkal především internetového a mobilního bankovnictví. Někteří lidé hlásili ale i problémy s platbami kartou. Situaci se bance podařilo napravit kolem 10. hodiny. 

"Aktuálně evidujeme výpadek našich služeb. Omlouváme se za vzniklé komplikace. Naše kolegyně a kolegové intenzivně pracují, abychom vám naše služby opět zpřístupnili v co nejkratší době. Děkujeme za pochopení," oznámila společnost výpadek na facebooku po sedmé hodině. Podle některých zákazníků ale trval už od čtyř ráno. 

O jak závažný výpadek šlo a kterých služeb se přesně týkal, přitom nebyla mluvčí banky Tereza Kaiseršotová schopna ještě po osmé ráno osvětlit. "K tomu, kterých služeb se to týká, nemám konkrétní seznam. Je to teď ranní věc," sdělila pouze.

[chooze:article;value:502242]

"Ráno mi nefungovala ani karta v mobilu a neměla jsem hotovost," stěžovala si jedna ze zákaznic banky. "Nefunguje ani blokační číslo banky, kde se blokují karty," zlobí se si jiný klient. "Na kase fronta jako prase a nejde to. Ani zaplatit kartou, ani vybrat," popsal pak svou zkušenost další z klientů. Problém mají lidé také s přihlášením do webového i mobilního bankovnictví.

Podle zákazníků banky to navíc není poprvé, kdy banka podobný výpadek zažila. Mnozí si totiž stěžují, že k nim dochází poměrně často.

Aplikace WhatsApp měla minulý rok obrovský výpadek. Lidé se nemohli přihlásit ani odesílat zprávy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.