Cestovky očekávají rekordní rok. Prázdné byty dovolenkářů ale lákají zloděje

Svůj byt po zkušenostech se zloději proměnila v nedobytnou pevnost i paní Ivana,. Za pár týdnů se chystá k moři a konečně s pocitem, že má doma vše pod pevným zámkem. Pořídila si totiž bezpečnostní dveře. "V našem domě se mnohokrát kradlo. Mockrát byl vykradený nějaký byt. Tyto dveře zamknu a vím, že se mi tam nikdo nedostane," popsala Ivana.

Že jsou bezpečnostní dveře hitem mezi domácnostmi, potvrdili i odborníci. "Bezpečnostní dveře se už stávají standardem. Jednak mě ochrání a jednak zhodnotí můj byt, stejně tak jako když si vyměním okna staré za nové," řekl Jozef Adame ze společnosti ADLO, která se věnuje bezpečnostním dveřím.

​A že je potřeba mít nejen během dovolené svou domácnost zajištěnou, ukazují i čísla v tabulce výše. Zloději se nejčastěji vloupávají lidem do bytů v červenci a srpnu, zámky od domů páčí klidně i v únoru anebo o vánočních svátcích.

Přes kvalitní bezpečnostní dveře vám zloděj jen tak byt nevybílí, na čem by ale podle policistů měli Češi zapracovat, jsou sociální sítě, pomocí kterých zlodějům dáváme lákavé nápovědy.

[chooze:article;value:498146]

"Každý den, kdy tam někdo ukazuje, co dělá, že se koupe, nebo opaluje, skutečně může být významné pro pachatele, který ví, že má týden na to, aby to vloupání provedl," vyjasnil policejní preventista Ladislav Beránek.

A na závěr pět dobrých rad, jak zabezpečit domácnost před odjezdem na dovolenou. Své cennosti pečlivě schovejte, zkontrolujte okna a dveře, požádejte sousedy o dohled a výběr poštovní schránky, a hlavně odjeďte potichu a diskrétně.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.