Soud řešil vraždu na Děčínsku. Policisté odmítli, že by falšovali důkazy

Podle obžalovaného měl někdo z policistů zfalšovat a zmanipulovat důkazy. Konkrétně mělo jít o stopy pneumatik, které byly na místě činu. Soud v úterý proto vyslechl policisty, kteří pořizovali na místě činu fotodokumentaci. Jakoukoli manipulaci s důkazy odmítli. 

"Nedokážu si představit, jakým způsobem by to šlo zfalšovat, protože každá fotografie má samozřejmě nějaká digitální data. Ta jsou uvedená v tom protokolu digitální fotografie," vysvětlil jeden z policistů.

[chooze:article;value:500798]

Loni v únoru hasiči vyjížděli k požáru odpadků na polní cestě u Rumburka. Na místě je ale čekalo nepříjemné překvapení. "Bylo nalezeno ohořelé torzo ženy," informovala tehdy policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

"Jsme vstávali v pět ráno do práce a už to tam bylo. Bylo to opravdu hrozné," popsala jedna ze sousedek. Muž měl podle obžaloby kamarádku několikrát udeřit, kopat do ní a škrtit. Mrtvolu pak na polní cestě polít benzinem a zapálit.

Pokud soud obžalovanému vinu prokáže, mohl by strávit za mřížemi 15 až 20 let. Případně mu hrozí i výjimečný trest, tedy 30 let vězení nebo doživotí. Soudní jednání jsou nařízena až do pátku 5. května.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.