Středoškolák je na roztrhání. Školy mu na stipendiích nabízejí téměř 200 milionů

Na střední škole v New Orleans si 16letý Dennis Barnes dosahoval nadstandardní studijní výsledky. Rozhodl se proto podaty přihlášky na 200 vysokých škol. Zatím ho přijalo 125 z nich.

Školy se o tohoto studenta perou. Používají k tomu stipendia, kterými se ho snaží přesvědčit, že jsou tím nejlepším možným místem pro jeho další rozvoj. Celková hodnota nabízených stipendií se již podle webu Daily Mail vyšplhala na více než devět milionů dolarů.

[chooze:article;value:477089]

Brzy tak překoná rekord Normandie Comrierové. Pokud se Barnes dočká i dalších nabídek, může se celková hodnota nabízených stipendií vyšplhat na těžko uvěřitelných deset milionů dolarů (213 milionů korun).

Comrierové byla před lety nabídnuta stipendia v hodnotě 9,4 milionu dolarů (200 milionů korun) ze 140 různých škol. "Tleskám tomuto mladému muži. Je to neuvěřitelné," řekla pro deník The Guardian Normandie Comrierová, která se nyní věnuje pomoci středoškolákům v získávání stipendií. Američtí studenti dluží za své vzdělání dohromady 1,7 bilionu dolarů.

Čeští studenti jsou jedni z nejpracovitějších. Důvodem jsou slabé stipendijní programy (11/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.