Roman zaznamenává dopravní přestupky spoluobčanů. Už jich nahlásil 4 000

Pan Roman bdí nad lodžským provozem dlouhých 14 let. Důvěrně známý je řidičům i policistům, které pravidelně zásobuje fotkami a videozáznamy přestupků silničních pirátů, píše polský portál Express Ilustrowany.

Ať už jde o nezapnuté bezpečnostní pásy, jízdu na červenou, nedání přednosti v jízdě, nebo špatné parkování, pozornosti pana Romana neunikne nic.

Muž tvrdí, že ven nechodí řidiče lovit záměrně, ale jen tehdy, když si jede něco vyřídit. Nejčastěji chodí pěšky nebo jezdí hromadnou dopravou. "Policisté mě nemají moc rádi, protože jim přidělávám povinnosti. Máme spolu nepsanou dohodu, že jim nepřinesu víc než pět udání za den," svěřil pan Roman.

[chooze:article;value:501487]

Vypočítal si, že strážcům zákona předal už přes čtyři tisícovky důkazů. "Vím, co přesně musím zachytit, aby měli policisté méně práce. Musí tam být detailní záběr na řidiče, SPZ i pohled z dálky," pokračoval.

Řidiči, kteří pana Romana zpoza volantu poznají, se před ním mají na pozoru. Jednou se mu stalo, že natočil přestupek svého příbuzného. "Jednou na mě z auta vyskočil agresivní muž a šel na mě se zaťatými pěstmi. Po chvíli mi došlo, že je to můj bratranec. Kdybych toho dne neměl odevzdaných už pět videí, nahlásil bych ho. Jsem nemilosrdný," pokračoval.

[chooze:article;value:501672]

Senior si přeje zůstat v anonymitě, upozornila stanice PolsatNews. Jeho manželka o koníčku prý netuší, a kdyby to zjistila, nejspíš by mu ho zatrhla. 

"Jediné, co chci, je, aby lidé přestali porušovat pravidla. Chci, aby na silnicích bylo bezpečněji," uzavřel pan Roman.

Speed Marathon odhalil stovky přestupků. Pokuty přesáhly milion korun:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.