Ukrajinci se měli pokusit zabít Putina. Použít údajně chtěli dron s výbušninami

Nejmodernější ukrajinský dron UJ-22 vzlétl v neděli odpoledne a mířil do nově vybudované průmyslové zóny Rudňovo u Moskvy, informoval deník Bild. Tento bezpilotní letoun má dolet 800 kilometrů a měl vzletět z Ukrajiny až do 500 kilometrů vzdáleného hlavního města Ruska.

"Minulý týden naši zpravodajci obdrželi informaci o Putinově cestě do průmyslové zóny v Rudňovu. Náš kamikadze dron proto vzlétl, proletěl všemi prostředky ruské protivzdušné obrany a zřítil se nedaleko průmyslové zóny," napsal k události na twitteru Jurij Romanenko, který má údajně blízké vazby na kyjevské zpravodajce.

O pádu kamikadze dronu, na kterém bylo 17 kilogramů trhaviny C4, informovala v pondělí i ruská státní agentura TASS. To, že Putin do průmyslové zóny mířil, potvrdil na telegramu novinář blízký ruskému prezidentovi Pavel Zarubin. Lidé si také na místě povšimli přebarvování ošklivého trávníku na zeleno, což podle listu Bild značí příjezd Putina, před kterým se snaží prezentovat prosperující zemi.

Není ale jasné, jestli chtěl Putin přijet v neděli, nebo v pondělí. Z bezpečnostních důvodů totiž Kreml tyto informace zpravidla tají. I o možném útoku Ukrajinců na Putina Kreml v tuto chvíli mlčí.

[chooze:article;value:501726]

Nakonec ale do zóny v neděli ani v pondělí nedorazil. Přijet má podle oficiálního webu Kremlu až ve čtvrtek. 

"Je jasné, že přesný zásah ruské hlavy státu dronem kamikadze je téměř nemožná akce. Ale samotný fakt, že by se takový dron dostal na místo, kde Putin plánuje být, je pro ruského diktátora facka," upozornil pro Bild politolog Sergej Sumlenny. "Vzhledem k tomu, jak moc je Putin posedlý vlastní bezpečností, může mít tento příběh obrovské důsledky pro kremelskou ochranku," doplnil Romanenko.

Putin je paranoidní a bojí se odposlechů, tvrdí bývalý člen jeho ochranky:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.