Zdravotní problémy Václava Neckáře. Po pádu ze schodů nemůže chodit

[chooze:gallery;value:31363]

​Už přes týden je Václav Neckář hospitalizovaný v Rehabilitačním ústavu v Kladrubech, kde se zotavuje po pádu ze schodů. Když zpěvák vystupoval z autobusu, neodhadl výši schodů a ošklivě upadl.

"Jel jsem natáčet pro televizi, v mikrobusu mě posadili vedle řidiče. A když jsem chtěl vystoupit, vůbec jsem nepočítal s tím, že ten schůdek je tak vysoký, zhroutil jsem se a zvrtl si kotník," popsal Václav Neckář pro Blesk.

[chooze:article;value:498824]

Přestože se pokusil bolest překonat a pád rozchodit, nakonec musel vyhledat lékařskou pomoc. "Bylo to horší a horší, a tak jsem začal chodit na obstřiky k fyzioterapeutovi Kolářovi. Řekl mi, že bez denních rehabilitací a procedur se to nespraví. Tak jsem tady. A po týdnu je to vážně lepší," vysvětlil zpěvák, proč se musel nechat hospitalizovat v Kladrubech. 

V rehabilitačním centru zpěvák stráví ještě minimálně týden. Naštěstí v té době neplánoval žádné koncerty, a tak se bez větších starostí může soustředit na rekonvalescenci. Zlepšit se mu měla i řeč, se kterou má potíže od mozkové příhody, která ho postihla v roce 2002. "Asi proto, že jsem tu v naprostém klidu a nemyslím na nic než na sebe," dodal Neckář.

[chooze:article;value:475115]

Pobyt v Kladrubech by zpěvákovi mohl dodat síly, které letos bude zajisté potřebovat. V říjnu ho totiž čekají 80. narozeniny, které chce oslavit ve velkém stylu. Plánuje uspořádat koncert ve Fóru Karlín, kam pozve několik hvězdných hostů. "Moc rád bych přemluvil Martu Kubišovou, aby kvůli mně udělala výjimku a zazpívala si se mnou. Snad se mi to podaří, to by byl od ní ten nejkrásnější dárek," prozradil Neckář.

Václava Neckáře donutily zdravotní potíže zrušit koncert. Podívejte se na video (9/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.